Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 12g35kcal2.1g5.7g0.1g1.3g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g9g25kcal1.6g0g2.2g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 1.2g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana142g127kcal7.8g11.6g5g2.6g
Valittu annoskoko71g64kcal3.9g5.8g2.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna35g32kcal2g2.9g1.3g0.7g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.2g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371