Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 5.9g7.4kcal0.7g0g0.5g0g
Sokeri 5.7g23kcal0g5.7g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.7g5.2kcal0.3g0.7g0.1g0.3g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl8.8g33kcal1.1g6.5g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Neljänviljanhiutale 2g6.7kcal0.2g1.2g0.1g0.2g
Fariinisokeri2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Rypsiöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 6.8g3.1kcal0.2g0.3g0.1g0g
Raparperi 34g11kcal0.2g1.9g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana142g255kcal5.4g38.2g8g2.6g
Valittu annoskoko71g128kcal2.7g19.1g4g1.3g
Annoskoko puolitettuna35g64kcal1.4g9.6g2g0.7g
Arvot/100g100g180kcal3.8g27g5.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733