Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)22g28kcal2.5g0.1g2g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.7g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Vesi1.9g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl7.5g25kcal0.1g0.2g2.6g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 15g12kcal0.1g2.6g0g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana142g296kcal7.6g42.8g9.4g1.2g
Valittu annoskoko71g148kcal3.8g21.4g4.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna35g74kcal1.9g10.7g2.4g0.3g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.2g6.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148