Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt166g77kcal5.3g8g2.5g0g
Hiiva, 50g17g10kcal2.2g0.2g0.1g0g
Sokeri 47g189kcal0g46.5g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.3g10kcal0.4g2g0.2g0.9g
Kananmuna 50g(kpl)17g21kcal1.8g0g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 366g1255kcal37.3g256.1g4.4g12.8g
Voi 50g362kcal0.6g0.2g40.6g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g33g106kcal5.7g15.3g2.5g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1400g4060kcal106.6g656.6g103.6g39g
Valittu annoskoko700g2030kcal53.3g328.3g51.8g19.5g
Annoskoko puolitettuna350g1015kcal26.7g164.2g25.9g9.8g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726