Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.2g3.3kcal0.3g0.5g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 160g121kcal3g24.7g0.3g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g40g28kcal0g1.6g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)100g85kcal1g3.5g7g0g
Kasvisliemikuutio 8.8g27kcal0.8g1.2g2.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 160g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8g27kcal0.8g5.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1400g706kcal14.8g100g19.8g14.8g
Valittu annoskoko700g353kcal7.4g50g9.9g7.4g
Annoskoko puolitettuna350g177kcal3.7g25g5g3.7g
Arvot/100g100g50kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445