Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Timjami 3.8g11kcal0.3g1g0.3g1.4g
Kananmuna kuoreton 689g982kcal86.1g2.1g70.6g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl751g639kcal10.5g33.1g52.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 751g2083kcal15g22.5g210.3g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio876g2542kcal298g0g149g0g
Grahamjauho 275g903kcal29.1g167.2g6.1g27.3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl751g2554kcal105.2g480.8g23.3g41.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 501g3557kcal3.8g2g400.6g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g1502g1352kcal240.4g21g39.1g0g
Sipuli (kuorittu)626g169kcal8.1g30g1.3g10.6g
Ruokasuola jodioitu 18g0.4kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14000g29612kcal1594.2g1523.2g1906.8g163.8g
Valittu annoskoko7000g14806kcal797.1g761.6g953.4g81.9g
Annoskoko puolitettuna3500g7403kcal398.6g380.8g476.7g41g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82490