Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1920g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 192g143kcal25.2g2.1g0.8g13.2g
Suola, annos 3g38g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma58g184kcal0.1g42.6g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)1536g4915kcal212g890.9g49.2g192g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g3072g10752kcal390.1g2135g61.4g101.4g
Voi, 1 tl, 5 g192g1402kcal1.9g1.9g153.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14016g34792kcal1258.6g6145g530g613.2g
Valittu annoskoko7008g17396kcal629.3g3072.5g265g306.6g
Annoskoko puolitettuna3504g8698kcal314.7g1536.3g132.5g153.3g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577