Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow958g5269kcal8.6g8.6g574.8g0g
Kananmuna kuoreton 527g752kcal65.9g1.6g54g0g
Vehnäjauho puolikarkea 934g3205kcal95.2g653.9g11.2g32.7g
Leivinjauhe 48g84kcal2.5g18.1g0g0.2g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1916g682kcal3.1g136.2g1.7g38.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g38g153kcal0g37.9g0g0g
Omenasose makeuttamaton 431g325kcal1.3g73.3g0.4g6.6g
Margariini, 60%, Rainbow479g2635kcal4.3g4.3g287.4g0g
Sokeri 814g3305kcal0g813.5g0g0g
Ruishiutale 862g2548kcal75.4g448.4g21.6g119.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14016g37916kcal512.6g4391.6g1902.2g395.2g
Valittu annoskoko7008g18958kcal256.3g2195.8g951.1g197.6g
Annoskoko puolitettuna3504g9479kcal128.2g1097.9g475.6g98.8g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324