Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi234g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g25g115kcal5g0.3g10.5g6.6g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g25g143kcal5.7g4.9g12.4g1.5g
Siirappi 23g71kcal0g17.3g0g0g
Hiiva, 50g8.3g5.1kcal1.1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale84g284kcal11.7g46.7g5.6g3.8g
Grahamjauho 234g766kcal24.7g141.9g5.1g23.1g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl67g227kcal9.3g42.7g2.1g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1404g3221kcal115g507.8g71.4g77.4g
Valittu annoskoko702g1611kcal57.5g253.9g35.7g38.7g
Annoskoko puolitettuna351g805kcal28.8g127g17.9g19.4g
Arvot/100g100g230kcal8.2g36.2g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286