Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2575g988kcal25.8g177.7g5.2g64.4g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g1545g5099kcal247.2g958g30.9g92.7g
Kerma,kevyt 7%,flora1288g1030kcal12.9g57.9g90.1g0g
Aurajuusto438g1489kcal87.6g0g127g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g515g77kcal5.2g10.3g1g7.2g
Sipuli (kuorittu)515g139kcal6.7g24.7g1g8.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g41g43kcal3.3g6.7g0.2g0.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl77g695kcal0g0g77.3g0g
Mustapippuri 10g29kcal1.1g3.9g0.3g2.7g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14040g19179kcal779.6g2478.4g666g353.2g
Valittu annoskoko7020g9589kcal389.8g1239.2g333g176.6g
Annoskoko puolitettuna3510g4795kcal194.9g619.6g166.5g88.3g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276054