Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 961g369kcal9.6g66.3g1.9g24g
Palsternakka 450g287kcal2.3g53.1g1.8g20.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g709g191kcal9.2g34g1.4g12g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)48g120kcal5.3g1.4g10.6g0.7g
Vesi3003g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g45g51kcal0.3g10.4g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1201g463kcal1.9g98g1.1g18g
Mustapippuri, annos 1g3g6.9kcal0.3g1.1g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g450g946kcal103.6g0g58.6g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g150g210kcal4.2g9.8g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14040g5288kcal273.4g548.2g187g150g
Valittu annoskoko7020g2644kcal136.7g274.1g93.5g75g
Annoskoko puolitettuna3510g1322kcal68.4g137.1g46.8g37.5g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712