Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2999g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl45g113kcal5.4g0.7g9.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g585g164kcal3.5g34.8g1.2g14.6g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Selleri, annos 50g15g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Palsternakka 180g114kcal0.9g21.2g0.7g8.1g
Kiinankaali 450g90kcal7g10.1g1.3g4g
Peruna, keskikokoinen 60g1260g756kcal18.9g163.7g1.3g11.3g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g1050g2309kcal115.5g21g199.4g1g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%300g330kcal8.1g8.1g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14064g7835kcal322.6g534.4g488.2g83g
Valittu annoskoko7032g3918kcal161.3g267.2g244.1g41.5g
Annoskoko puolitettuna3516g1959kcal80.7g133.6g122.1g20.8g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501