Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3600g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)1200g216kcal21.6g21.6g3.6g24g
Sipuli 312g94kcal3.9g15g0.6g5.3g
Porkkana 480g157kcal3g26.7g1g12.2g
Peruna, vanha, kuorittu 480g365kcal9g74.4g1g4.8g
Parsakaali brokkoli 480g168kcal22.2g9.4g1.4g12g
Tomaattisose tomaattipyree 168g128kcal7.6g21.7g0.3g1.7g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g48g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Selleri, annos 50g240g34kcal2.4g7.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14064g2382kcal143.4g360g16.4g121g
Valittu annoskoko7032g1191kcal71.7g180g8.2g60.5g
Annoskoko puolitettuna3516g595kcal35.9g90g4.1g30.3g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958