AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 101g201kcal2.7g0.8g19.7g6.8g
Oliiviöljy 28g249kcal0g0g28.2g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g23g90kcal5g0g7.4g0g
Parmesan formaggio da pasta17g77kcal6.8g0g5.6g0g
Chili, vihreä, tuore 11g5.1kcal0.2g0.9g0g0.2g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g28g8.5kcal0.2g3.1g0.1g0.8g
Spagetti, keitetty, öljyä 496g501kcal14.9g97.1g4.1g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1409g2262kcal59.6g203.8g130.2g25.4g
Valittu annoskoko704g1131kcal29.8g101.9g65.1g12.7g
Annoskoko puolitettuna352g566kcal14.9g51g32.6g6.4g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=461925