Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 28g249kcal0g0g28.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 366g1255kcal37.3g256.1g4.4g12.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g41g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl125g55kcal5.4g6.8g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1409g3184kcal90g536g66.6g29.8g
Valittu annoskoko704g1592kcal45g268g33.3g14.9g
Annoskoko puolitettuna352g796kcal22.5g134g16.7g7.5g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38g4.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81603