Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1802g691kcal18g124.3g3.6g45g
Nauris 901g247kcal9g37.8g2.7g17.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g510g138kcal6.6g24.5g1g8.7g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Rypsiöljy 168g1487kcal0g0g168.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 3003g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 601g1665kcal12g18g168.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14088g8586kcal100.6g428.8g687.8g144.2g
Valittu annoskoko7044g4293kcal50.3g214.4g343.9g72.1g
Annoskoko puolitettuna3522g2147kcal25.2g107.2g172g36.1g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683