Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 657g938kcal82.2g2g67.4g0g
Sokeri 2031g8245kcal0g2029.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1942g6663kcal197.9g1359.2g23.3g68g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g36g143kcal0g35.5g0g0g
Voi 598g4334kcal7.1g2.4g485.7g0g
Rahka, valio598g388kcal59.7g25.1g1.8g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1195g318kcal39.4g37g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14112g42058kcal772.6g6981g1156.4g136g
Valittu annoskoko7056g21029kcal386.3g3490.5g578.2g68g
Annoskoko puolitettuna3528g10515kcal193.2g1745.3g289.1g34g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531