Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g2250g2025kcal135g337.5g2.3g0g
Paprika vihreä 612g130kcal5.8g15.3g1.8g11.6g
Sipuli (kuorittu)720g194kcal9.4g34.6g1.4g12.2g
Valkosipuli 90g98kcal7.1g14.7g0.5g1.9g
Chili paprika punainen180g72kcal3.6g16.2g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska2250g675kcal31.5g146.3g11.3g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g54g116kcal7.5g11.6g4.5g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g900g3528kcal234g1.8g288g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14112g13676kcal867.8g1156g619.6g51.4g
Valittu annoskoko7056g6838kcal433.9g578g309.8g25.7g
Annoskoko puolitettuna3528g3419kcal217g289g154.9g12.9g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908