Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl301g1740kcal63.5g16g152g34.9g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g602g3612kcal126.4g39.7g325.1g0g
Hermesetas, annos 5g120g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g2408g1036kcal236g9.6g2.4g0g
Voi 1806g13102kcal21.5g7.2g1468.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 602g1988kcal12g18.1g210.7g0g
Kahvi mustana 100ml1204g39kcal3.6g3.6g1.2g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14112g43031kcal926g188.4g4319.6g69.8g
Valittu annoskoko7056g21515kcal463g94.2g2159.8g34.9g
Annoskoko puolitettuna3528g10758kcal231.5g47.1g1079.9g17.5g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376