Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp150g666kcal11.7g65.9g40g6.1g
Kohupiim (Tere)150g118kcal23.9g5.2g0.1g0g
Hapukoor (Tere)11g13kcal0.3g0.5g1.1g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g45g62kcal5.6g0.1g4.4g0g
Maissitärkkelys 6.7g24kcal0g5.8g0g0g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Kermavaahto, valio37g112kcal0.9g2.2g10.9g0g
Mustikka, Pakkasmarja281g94kcal1.4g18g1.7g9.3g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.5kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1413g2254kcal88g212.4g116.4g30.8g
Valittu annoskoko707g1127kcal44g106.2g58.2g15.4g
Annoskoko puolitettuna353g564kcal22g53.1g29.1g7.7g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709