Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g921g258kcal5.5g54.8g1.8g23g
Sipuli (kuorittu)901g243kcal11.7g43.3g1.8g15.3g
Pekoni rasvainen 300g1130kcal36.1g0g111.2g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)65g469kcal0.1g0.1g52.1g0g
Hirvenliha 1402g1576kcal296.2g0g42.1g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 1667g710kcal6.3g68.4g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 601g2343kcal12.8g13.2g252.4g0g
Lihaliemi laimennettu 1001g189kcal0g30g6g0.2g
Valkosipuli 100g109kcal7.9g16.3g0.6g2.1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g100g361kcal13g70.1g2.1g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14120g14773kcal779.2g592.4g940.2g88.6g
Valittu annoskoko7060g7387kcal389.6g296.2g470.1g44.3g
Annoskoko puolitettuna3530g3693kcal194.8g148.1g235.1g22.2g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565