Kasvissosekeitto

Lisää keitinveteen liemijauhe ja kiehuvaan veteen porkkanat ja perunat.

Viiden minuutin kuluttua purjojen syötävä (eli vaalea) osa ja sipuli pilkottuna.

Lopuksi perunoiden ja porkkanoiden jo pehmettyä lisää joukkoon parsakaali.

Valuta ylimääräinen keitinvesi talteen ja soseuta vihannekset.

Lisää keitinvettä takaisin siinä määrin kuinka juoksevaa ja riittoisaa keitosta haluat.

Lisää haluamasi mausteet ja tilkka rasvatonta maitoa antamaan väriä ja kuohkeutta.

Voilá! Nauti täydellisen ruisleivän kanssa ja nimenomaan nauti - sillä siitähän painonhallinnassa on lopulta kyse.

Tunnista itsesi, halusi ja tarpeesi ja syö vain kun nälkä ja vain kun ruoka todella on nautinnollista!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 785 grammaa

Helinanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g405g243kcal6.1g52.6g0.4g3.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.2g
Purjosipuli 450g103kcal8.1g10.8g0.9g9.4g
Kukkakaali 900g216kcal16.3g19.8g2.7g20.7g
Sipuli (kuorittu)124g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Vesi4498g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g15g24kcal2.5g3.1g0.2g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen225g74kcal7.4g11g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14130g1640kcal89.4g260g10.6g94.2g
Valittu annoskoko7065g820kcal44.7g130g5.3g47.1g
Annoskoko puolitettuna3533g410kcal22.4g65g2.7g23.6g
Arvot/100g100g12kcal0.6g1.8g0.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86985