Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 111g450kcal0g110.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 170g584kcal17.3g119.1g2g6g
Voi 124g899kcal1.5g0.5g100.8g0g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 175g67kcal0.3g14.2g0.2g2.6g
Kananmuna 50g(kpl)44g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Maito, Kevyt66g30kcal2.1g3.1g1g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.5g13kcal0.1g2.8g0.1g0g
Sokeri 7g28kcal0g7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1414g4296kcal52.6g525.2g216g17.2g
Valittu annoskoko707g2148kcal26.3g262.6g108g8.6g
Annoskoko puolitettuna354g1074kcal13.2g131.3g54g4.3g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.1g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478