Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.8g2g5.7g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.4g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki100g56kcal8.5g5g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g200g168kcal2.2g36.6g0.8g3.6g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 71g505kcal0.3g0g57g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1415g3521kcal76.4g485.8g137g18.6g
Valittu annoskoko707g1761kcal38.2g242.9g68.5g9.3g
Annoskoko puolitettuna354g880kcal19.1g121.5g34.3g4.7g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596