Brie-Parsa keitto

Leikkaa parsasta nuput irti, pilko varret.

Vartta voi kuoria ensin, jos kuori on kovin paksu.

Silppua sipuli.

Kuullota sipuli kattilassa (voit laitta hieman öljyä).

Lisää joukkoon vehnäjauhot, anna kuullottua hetki.

Lisää joukkoon vettä n. 5-6dl.

Sekoita hyvin ja anna kiehua.

Laita kiehuvaan veteen varret, sipuli ja kanaliemikuutio.

Liemikuution sijaan voi käyttää ihan vain suolaa.

Anna kiehua muutama minuutti, lisää juusto palasina.

Anna kiehua keitoksi.

Keittoa voi maustaa pienellä määrällä valkosipulijauhetta (tai valkosipulia) ja valkopippurilla.

Keitä parsan nuput erillään, vain muutaman minuutin, jotta parsa pysyy kirkkaan vihreänä.

Soseuta nuput ja aikaisemmin keitetty pohja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lisää nuppusose keittoon.

Jos keitto tahtoo jäädä liian laimeaksi, voi sitä lopussa vielä suurustaa vehnäjauholla.

Sekoita vehnäjauho ensin hyvin pieneen määrään vettä, ja lisää vasta sitten keittoon.

Anna kiehua hetki pienellä liekillä.

Vettä kannattaa lisätä vähitellen tarkkaillen samalla keiton koostumusta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 442 grammaa

Ap
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)40g104kcal5.2g4.8g7.2g0.2g
Sipuli (käsittelemätön)115g31kcal1.5g5.5g0.2g2g
Brie/camambert valkohomejuusto, annos 50g800g2799kcal215.9g0g215.9g0g
Vesi3998g0kcal0g0g0g0g
Parsakaali brokkoli 1999g701kcal92.4g39g6g50g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84g1.4g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14144g8093kcal654.4g266.6g461.4g112.8g
Valittu annoskoko7072g4046kcal327.2g133.3g230.7g56.4g
Annoskoko puolitettuna3536g2023kcal163.6g66.7g115.4g28.2g
Arvot/100g100g57kcal4.6g1.9g3.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=52684