Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3337g704kcal40g113.4g6.7g70.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1335g2215kcal253.6g0g133.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g27g28kcal2.1g4.4g0.2g0.5g
Sipuli (kuorittu)334g90kcal4.3g16g0.7g5.7g
Pekoni (Dulano)200g513kcal36g6.4g38g0g
Suola, annos 3g33g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl667g2269kcal13.3g20g233.6g0g
Lihaliemi laimennettu 1001g189kcal0g30g6g0.2g
Voi 47g339kcal0.6g0.2g38g0g
Siirappi, tumma100g320kcal0.1g74.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14160g13334kcal700g529g913.4g153g
Valittu annoskoko7080g6667kcal350g264.5g456.7g76.5g
Annoskoko puolitettuna3540g3334kcal175g132.3g228.4g38.3g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132877