Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2527g533kcal30.3g85.9g5.1g53.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g726g203kcal4.4g43.2g1.5g18.1g
Sipuli (käsittelemätön)726g197kcal9.4g34.8g1.5g12.3g
Vesi1001g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g2001g3402kcal400.3g0g200.1g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen100g400kcal7g2g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14160g9471kcal902.8g331.8g496.4g167g
Valittu annoskoko7080g4736kcal451.4g165.9g248.2g83.5g
Annoskoko puolitettuna3540g2368kcal225.7g83g124.1g41.8g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241