Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g750g1426kcal18g30g142.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)90g270kcal8.1g9g21.6g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka400g328kcal13.6g76g4g4g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 250g107kcal8.5g12g2.5g0g
Valkoviini makea 600g581kcal1.9g36g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 2001g4431kcal350.2g0g340.2g0g
Persilja 10g2.7kcal0.1g0.1g0g0.8g
Porkkana 700g229kcal4.3g38.9g1.4g17.9g
Lehtiselleri 150g19kcal1.7g1.7g0.3g1.5g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Oliiviöljy 70g619kcal0g0g70g0g
Voi 150g1089kcal1.8g0.6g122g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14160g18448kcal827.8g450.8g1411.2g65g
Valittu annoskoko7080g9224kcal413.9g225.4g705.6g32.5g
Annoskoko puolitettuna3540g4612kcal207g112.7g352.8g16.3g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165