Sunnuntai-rouhesämpylät

Lämmitä vesi +42 asteeseen ja liota sokeri ja suola.

Yhdistä toisessa astiassa suurin osa sämpyläjauhoista ja kuivahiiva.

Yhdistä taikina-ainekset ja vatkaa lisäten samalla loput jauhot.

Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota 30 min.
tee joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna kohota vielä liinan alla 30 min.
Voitele vedellä, ja paista 225 asteessa noin 12- 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Krista73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)29g101kcal3.5g20g0.6g1.4g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen20g145kcal0g0g16.1g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri1g3.9kcal0g1g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana142g500kcal7g42g33.4g2.8g
Valittu annoskoko71g250kcal3.5g21g16.7g1.4g
Annoskoko puolitettuna36g125kcal1.8g10.5g8.4g0.7g
Arvot/100g100g352kcal4.9g29.6g23.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122716