Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)6.3g24kcal0g0.4g2.5g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.3g0.8kcal0g0g0.3g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 11g38kcal0g8.3g0g0g
Raparperi 19g6.3kcal0.1g1g0g0.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.3g4.2kcal0g1g0g0g
Valkuainen (100g)19g7.9kcal1.8g0.3g0g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana142g270kcal3.8g48.6g5.6g0.6g
Valittu annoskoko71g135kcal1.9g24.3g2.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna36g68kcal1g12.2g1.4g0.2g
Arvot/100g100g190kcal2.7g34.2g3.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311