PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 8.2g3.5kcal0.8g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g13g5.1kcal0.6g0.7g0g0.1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g16g11kcal1.9g0.6g0.1g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g13g4.9kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss9g3.2kcal0.1g0.4g0.1g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana142g64kcal7.8g6.4g0.6g1.4g
Valittu annoskoko71g32kcal3.9g3.2g0.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna36g16kcal2g1.6g0.2g0.4g
Arvot/100g100g45kcal5.5g4.5g0.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209