Iranilainen linssi-jauhelihapata

Iranilainen jauhelihapata

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
1 prk herkkusieniä (tai 200 g munakoisoa/kesäkurpitsaa) kuutioituna
3 rkl öljyä
4 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 prk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
(2 rkl tomaattipyrettä)
1 rkl fariinisokeria (tai 2 tl hunajaa)
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 tl (tai enemmän jos haluaa tulista) curry pastaa
(puolikas valkosipulinkynsi/-lastuja)
1 rkl limemehua

Kuumenna puolet öljystä pannulla, paista sipulisilppu ja jauheliha, siirrä kattilaan.

Kuumenna loput öljyt ja paista sieniä/munakoisoa/kesäkurpitsaa, ja siirrä ne kattilaan.

Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, (-pyre), huuhdotut linssit, fariinisokeri/hunaja, suola, mustapippuri ja kurkuma.

Keitä pataa hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon limemehu.

Tarkista maku.

Alkuperäinen: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 285 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sika-nauta jauheliha (Snellman)20g56kcal3.6g0g4.6g0g
Sipuli (kuorittu)6g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Herkkusieni säilötty Rainbow5.7g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g5g16kcal1.2g2.4g0g0.6g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g10g2.5kcal0.1g0.4g0g0g
Hunaja juokseva (Pirkka), annos 7g0.5g1.6kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kurkuma, annos 2g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Hot curry paste (Rajah), annos 20g0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g0.7g0.2kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana142g197kcal10.2g7.4g13.4g1.6g
Valittu annoskoko71g98kcal5.1g3.7g6.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna36g49kcal2.6g1.9g3.4g0.4g
Arvot/100g100g138kcal7.2g5.2g9.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=365672