Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 34g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g4.4g14kcal0.5g2.7g0.1g0.5g
Siirappi 0.6g1.9kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 0.8g2.4kcal0.1g0.2g0g0.3g
Vehnälese 0.9g2.1kcal0.1g0.1g0g0.4g
Ruisjauho (Rainbow)3.1g10kcal0.3g2g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 26g91kcal2.7g18.5g0.3g0.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.3kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana143g255kcal7.4g48g2.4g5g
Valittu annoskoko72g127kcal3.7g24g1.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna36g64kcal1.9g12g0.6g1.3g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.5g1.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885