Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 47g36kcal0.9g7.3g0.1g0.5g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)7.8g12kcal0.8g0.9g0.5g0g
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)6.3g10kcal0.2g0.2g0.9g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.8g0.4kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g128kcal4g18g3.6g1.4g
Valittu annoskoko72g64kcal2g9g1.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna36g32kcal1g4.5g0.9g0.4g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.5g2.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101075