Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 44g11kcal0.8g1g0.1g1g
Lihaliemikuutio Maggi0.6g1.7kcal0.1g0g0.1g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%11g18kcal0.3g0.3g1.6g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g60kcal2.4g2.6g3.6g2g
Valittu annoskoko72g30kcal1.2g1.3g1.8g1g
Annoskoko puolitettuna36g15kcal0.6g0.7g0.9g0.5g
Arvot/100g100g42kcal1.7g1.8g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871