Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Punajuuri 12g4.5kcal0.1g0.8g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g0.4g1kcal0g0g0.1g0g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste1.2g8.7kcal0g0g1g0g
Risottoriisi (Pirkka)7.8g26kcal0.5g6.3g0g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)3.9g1.8kcal0g0.4g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu20g12kcal0.2g0.9g0.8g0g
Aurajuusto4.9g17kcal1g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g145kcal3.8g17.8g6.6g0.8g
Valittu annoskoko72g72kcal1.9g8.9g3.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna36g36kcal1g4.5g1.7g0.2g
Arvot/100g100g101kcal2.6g12.4g4.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123