Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 6.2g2.6kcal0.1g0.3g0g0.2g
Voi 8.1g59kcal0.1g0g6.6g0g
Suklaa tumma 25g129kcal1g13.3g7.8g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Sokeri 9g38kcal0g9.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 19g27kcal2.3g0.1g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g541kcal7.8g52.4g32.8g3.4g
Valittu annoskoko72g270kcal3.9g26.2g16.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna36g135kcal2g13.1g8.2g0.9g
Arvot/100g100g376kcal5.4g36.4g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353