Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 2.6g14kcal0g0g1.6g0g
Sokeri 11g45kcal0g11g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g58kcal1.7g11.8g0.2g0.6g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)13g4.2kcal0.4g0.6g0g0g
Rypsiöljy 2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 26g9kcal0g1.8g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g302kcal4.2g50.4g8.2g2.2g
Valittu annoskoko72g151kcal2.1g25.2g4.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna36g76kcal1.1g12.6g2.1g0.6g
Arvot/100g100g210kcal2.9g35g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247