Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai136g477kcal16.3g96.7g2.9g4.1g
Sokeri 169g687kcal0g169.1g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokasooda 2.1g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.7kcal0g1.7g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten42g138kcal9.9g18.9g8.8g4.6g
Voi 21g152kcal0.2g0.1g17g0g
Vesi105g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 69g99kcal8.6g0.2g7.1g0g
Tomusokeri 1dl=60g105g419kcal0g104.8g0g0g
Voi 17g122kcal0.2g0.1g13.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g21g101kcal0.7g13.8g4.6g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1421g4419kcal73.2g813.6g108g19.4g
Valittu annoskoko710g2209kcal36.6g406.8g54g9.7g
Annoskoko puolitettuna355g1105kcal18.3g203.4g27g4.9g
Arvot/100g100g311kcal5.2g57.3g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135