Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl333g1133kcal6.7g10g116.6g0g
Sokeri 35g144kcal0g35.4g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja167g267kcal12.2g26.7g11.7g0g
Lakka167g70kcal2.3g13g0.8g6.2g
Liivate 8.3g29kcal7.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1420g3284kcal56.6g170.2g258.2g12.4g
Valittu annoskoko710g1642kcal28.3g85.1g129.1g6.2g
Annoskoko puolitettuna355g821kcal14.2g42.6g64.6g3.1g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843