Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)63g238kcal0.3g4.1g25.1g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g13g8kcal0.4g0g3.1g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 113g379kcal0g83g0g0g
Raparperi 188g63kcal1.3g10.3g0.2g2.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 13g42kcal0g10.2g0g0.2g
Valkuainen (100g)188g79kcal18.4g2.8g0.2g0g
Sokeri 133g541kcal0g133.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1420g2701kcal40.8g487g57.2g5.6g
Valittu annoskoko710g1351kcal20.4g243.5g28.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna355g675kcal10.2g121.8g14.3g1.4g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311