Lihapullat, espanjalaiset (Painonvartijat)

250 g naudan paistijauhelihaa
1 munanvalkuainen
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua yrttiseosta
1 tlk (500 g) paseerattua säilöttyä tomaattia
1 tlk (n. 200 g) säilöttyjä herkkusieniviipaleita
1 rkl paprikajauhetta

Päälle: hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Pane jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon valkuainen.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.

Lisää jauhelihan joukkoon.

Mausta seos maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja yrttimausteilla.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Tee taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia.

4. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja lisää lihapullat pannuun pienissä erissä.

Paista niitä ilman rasvaa kieritellen, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin ruskeita.

5. Kaada paseeratut tomaatit ja herkkusienet liemineen pannuun.

Mausta paprikajauheella ja kypsennä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 10-15 minuuttia.

Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 284 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha156g260kcal29.7g0g15.6g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g22g8.1kcal2g0g0g0g
Sipuli 81g25kcal1g3.9g0.2g1.4g
Valkosipuli tomaattimurska (Eldorado), annos 400g5g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g313g78kcal4.1g13.1g0.6g0g
Herkkusieni säilyke 125g21kcal2.6g0.3g0.4g3g
Paprikajauhe 3.8g12kcal0.6g0.7g0.5g1.4g
Persilja 1.3g0.3kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1420g815kcal80.4g37g34.6g12.2g
Valittu annoskoko710g408kcal40.2g18.5g17.3g6.1g
Annoskoko puolitettuna355g204kcal20.1g9.3g8.7g3.1g
Arvot/100g100g57kcal5.7g2.6g2.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100221