Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g720g5184kcal0g0g576g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 552g693kcal60.7g1.4g49.8g0g
Sokeri 408g1656kcal0g407.6g0g0g
Ruislese (10g)192g394kcal28.8g49.9g8.3g74.9g
Vehnäjauho, sunnuntai1248g4368kcal149.8g886.1g26.2g37.4g
Leivinjauhe 48g84kcal2.5g18.1g0g0.2g
Puolukka 1440g559kcal6.3g97.9g7.2g37.4g
Maitorahka, Valio, 0,31200g780kcal132g50.4g3.6g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)960g624kcal30.7g46.1g33.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 288g362kcal31.7g0.7g26g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14208g29791kcal885g3211.4g1461.4g299.8g
Valittu annoskoko7104g14895kcal442.5g1605.7g730.7g149.9g
Annoskoko puolitettuna3552g7448kcal221.3g802.9g365.4g75g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557