Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)141g1013kcal0g0g112.5g0g
Sokeri 120g489kcal0g120.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 6.8g25kcal1.2g0.7g1.5g2.1g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.4g1.8g5.1g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g141g433kcal6.2g102.7g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 34g11kcal1g1.7g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 79g33kcal7.7g0.3g0.1g0g
Sokeri 27g110kcal0g27g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1422g5306kcal63.2g727.8g231.8g14.6g
Valittu annoskoko711g2653kcal31.6g363.9g115.9g7.3g
Annoskoko puolitettuna356g1327kcal15.8g182g58g3.7g
Arvot/100g100g373kcal4.4g51.2g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060