Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 83g336kcal0g82.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 63g218kcal6.5g44.4g0.8g2.2g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%129g78kcal4.1g9.2g2.6g0g
Kananmuna kuoreton 142g203kcal17.8g0.4g14.6g0g
Korppujauho 49g178kcal5.1g36.3g0.5g2.6g
Manteli 45g279kcal10.9g3g24.5g3.3g
Leivinjauhe 6.5g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.6g10kcal0g2.6g0g0g
Kardemumma, annos 2g2.6g8kcal0.3g1.8g0.2g0.7g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen129g233kcal0.5g55.6g0.3g3g
Sokerivesikuorrutus 58g199kcal0g49g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1422g3505kcal91g574.8g87g23.6g
Valittu annoskoko711g1753kcal45.5g287.4g43.5g11.8g
Annoskoko puolitettuna356g876kcal22.8g143.7g21.8g5.9g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663