Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g45g16kcal0.3g2.7g0.5g0g
Fenkoli, annos 100g1800g558kcal22.3g131.2g3.6g55.8g
Purjosipuli 900g206kcal16.3g21.6g1.8g18.9g
Tilli mauste225g38kcal3.2g2.3g1.8g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)293g366kcal27.2g8.2g23.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl68g608kcal0g0g67.5g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g900g1530kcal18g14.4g154.8g5.4g
Sitruunamehu, laimentamaton68g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Kirjolohifilee 2813g4650kcal471.1g0g309.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14220g15971kcal1117.2g363g1125.6g160.4g
Valittu annoskoko7110g7986kcal558.6g181.5g562.8g80.2g
Annoskoko puolitettuna3555g3993kcal279.3g90.8g281.4g40.1g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307