Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio3915g2075kcal125.3g176.2g97.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu761g958kcal83.7g2.3g68.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g280g2041kcal2.8g2.8g223.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1818g6237kcal185.2g1272.4g21.8g63.6g
Leivinjauhe 56g98kcal2.9g21.1g0g0.3g
Hunaja 224g739kcal1.1g180.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g22g90kcal0g22.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 37g0.9kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14224g24479kcal802.4g3355.4g823.8g127.8g
Valittu annoskoko7112g12239kcal401.2g1677.7g411.9g63.9g
Annoskoko puolitettuna3556g6120kcal200.6g838.9g206g32g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172011