Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g50g365kcal0.5g0.5g40g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g10g6.4kcal0.3g0g2.5g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g100g340kcal2g3g35g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.3g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Raparperi 342g115kcal2.4g18.8g0.3g4.8g
Sokeri 43g172kcal0g42.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 11g35kcal0g8.6g0g0.1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g13g73kcal2.7g1.2g6.3g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1424g3021kcal37.8g307.2g175.6g17.6g
Valittu annoskoko712g1510kcal18.9g153.6g87.8g8.8g
Annoskoko puolitettuna356g755kcal9.5g76.8g43.9g4.4g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431