Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g90.9g1.6g4.5g
Sokeri 99g402kcal0g99g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 62g333kcal0.2g0.2g37.5g0g
Kananmuna kuoreton 46g65kcal5.7g0.1g4.7g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)50g16kcal1.5g2.3g0g0g
Raparperi 70g24kcal0.5g3.8g0.1g1g
Mansikka 117g54kcal0.6g9.8g0.2g2.2g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 125g74kcal12.3g3.7g0.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.3g1.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1424g2861kcal68.2g426.8g89.2g15.4g
Valittu annoskoko712g1430kcal34.1g213.4g44.6g7.7g
Annoskoko puolitettuna356g715kcal17.1g106.7g22.3g3.9g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300