Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 266g109kcal2.7g10.9g2.1g9.8g
Valkoviini kuiva 166g114kcal0.5g1g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl67g84kcal0g13.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 100g405kcal0g99.7g0g0g
Liivate 13g46kcal11.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1424g1517kcal29.2g249.8g4.2g19.6g
Valittu annoskoko712g759kcal14.6g124.9g2.1g9.8g
Annoskoko puolitettuna356g379kcal7.3g62.5g1.1g4.9g
Arvot/100g100g107kcal2.1g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370